top of page

Grup ve Birebir Haberleşme, Çağrı Kesme ve Öncelikli Çağrı Özellikleri




GRUP ve BİREBİR HABERLEŞME

Bas Konuş Sistemleri Bas-Konuş-Bırak-Dinle mantığı üzerine geliştirilmiş teknolojiye sahiptir ve genelde iletişimi tek-yönlü olup grup içerisinde bir kişi konuşurken diğerleri dinleme konumundadır, özel durumlarda ise yetkili kişiler aynı ayna konuşma yapabilir.


Grup Haberleşmesi, Yeni Nesil Bas Konuş Sistemlerimizde önceden oluşturulmuş konuşma grubu içerisinde bir kullanıcının birden fazla kullanıcıya aynı anda iletişim kurması durumlarında (bir amirin ekip personellerine aynı anda ulaşması gerektiği gibi) sağlanan anlık haberleşmedir.


Birebir Haberleşme, konuşma grubunda bulunan iki kişinin konuşma kanalını meşgul etmeden veya özel iletişim kurması gereken durumlarda kendi aralarında birebir yaptıkları haberleşmedir. Birebir Haberleşme’de karşılıklı konuşan kişilerin haricinde diğer kullanıcılar çevrime dahil olamazlar.

Yeni Nesil Bas Konuş Sistemlerimizde konuşma kanalı / grubu limiti yoktur ve iki kişi kendi arasında iletişim halindeyken genele yapılan grup konuşmalarını da takip edebilir ve dahil olabilirler.


ÇAĞRI KESME ve ÖNCELİKLİ ÇAĞRI

Sistem tarafından önceden yetkilendirilmiş kullanıcılar sistem için hiyerarşik seviyelerine göre yetkili oldukları anonsları kesebilir konuşmaya dahil olabilirler. Örnek olarak, bir personelin anonsu esnasında yöneticisinin duruma müdahale etmesi gerekiyorsa, Çağrı Kesme özelliği ile personelin anonsunu kesebilir ve yönetici anonsunu yapabilir.


Özellikle riskli projelerde birkaç saniyenin dahi haberleşme için çok önemli olduğu biliyoruz. Çağrı Kesme özelliğinin yanı sıra müşterilerimize sunmuş olduğumuz Öncelikli Çağrı özelliğimiz ile yetkilendirilmiş kullanıcı, herhangi bir anonsunu keserek değil mevcut konuşmaya dahil olarak olası zaman kaybının önüne geçiyoruz. Örnek olarak bir personelin anonsu esnasında, yönetici personelin anonsunu sonlandırmadan çevrime dahil olabilir duruma geliyor.


PERSONEL KONUM TAKİP ve UÇTAN UCA GÜVENLİ HABERLEŞME

Kullandığımız Yeni Nesil Bas Konuş terminallerinin akıllı cihazlar olmasından dolayı cihazlardaki GPS ve uydu alıcısı kabiliyetinden dolayı kişilerin anlık konumlarını takip edip, rotalarını çıkartıp belirli zamanlarda nerelerde bulundukları hakkında veri alınabiliyor. Bir iş görevi ile sahaya giden aracı takip ederken sonrasında personel takibi ile ilgili sorunun önüne geçmiş oluyoruz. Yeni nesil bas konuş sistemimiz çözünürlüğü artırarak Araç Takip Sistemlerinin yanı sıra personellerin saha içindeki konumlarını da takip etme kabiliyeti ile operasyonun verimliliğini en üst seviyede tutmayı mümkün kılıyor.


Uçtan Uca Güvenli Haberleşme ile dışarıdan gelebilecek bütün etkenlerden korurken yapılan yedeklemelerin yüksek güvenlik önlemleri ile korunmasını içeren bir süreçtir. AES256 şifreleme yöntemi ve kullanıcı bazlı kripto seçenekleri ile tüm iletişim yüksek güvenlik önlemleri ile korunmaktadır.


bottom of page